dijous, 18 de juliol del 2013

POEMESTIU

Aquest dissabte 20 de juliol, a les 19h tindré el plaer de participar al Poemestiu, el festival de poesia de l'Empordà. Serà a la plaça de l'Esglèsia de Figueres i serem un bon grapat de músics i poetes:

També podeu veure aquí l'article que va sortir ahir a Núvol:

Poemestiu, tercera edició

 
/ 17.07.2013
Del 20 de juliol al 14 d’agost tindrà lloc la tercera edició del Poemestiu, que agermanarà poetes i cantautors a l’Empordà. Cesk Freixas, Ivette Nadal, Patri Garcia, Vinyet Panyella, Víctor Verdú, Núria M. Vernis, Jordi López, Maria Antònia Massanet, David Caño i molts altres poetes hi faran cap. Sofia Rodríguez ens acosta a aquest festival de versos i cançó, a través del seu escrit.
Núria Martínez Vernis.
A pocs dies de començar la tercera edició del Poemestiu (Festival de Poesia de l’Empordà), només puc lloar, a part que sigui gratuït, la seva pluralitat i la seva diversitat, ben lluny de la uniformitat de molts festivals i de moltes festes, que són iguals des de fa més de deu anys.
La pluralitat del festival Poemestiu està en la poesia que s’hi pot trobar, d’escoles, temàtica, tipus, orígens i generacions diferents, però totes iguals de riques i plenes. És per això que la filosofia d’aquest festival, on tots són iguals i no hi ha caps de cartell, es manté any rere any, malgrat les retallades i la poca voluntat administrativa de fomentar la poesia, considerada un gènere minoritari.
Minoritari? No m’ho crec, si més no després d’assistir cada any al Poemestiu i veure com aplega milers de persones i omple totes les places i sales per on passa. Concretament, aquest any passarà per Figueres (20 de juliol), Navata (26 de juliol), Palamós (2 d’agost), Castelló d’Empúries (10 d’agost) i Darnius (14 d’agost), en una mena de festival itinerant que deixa petjada per on passa, com els circs del segle XX, que anaven de ciutat en ciutat engendrant somriures.
Ivette Nadal | Foto de Xavi Mañosa.
El Poemestiu 2013, que dóna molta importància a la cançó catalana, que agermana a la poesia de la mà de Cesk Freixas, Ivette Nadal i Patri Garcia, també comptarà amb músics de prestigi (Albert Cuevas i Jep Perxés) i amb prop d’una trentena de poetes: Vinyet Panyella, Víctor Verdú, Núria M. Vernis, Jordi López, Maria Antònia Massanet, Marina Antúnez, Montse Cufí, David Caño, Teresa Bosch, Júlia Costa, Quim Ponsa, David Madueño, Òscar Rocabert, Carme Pagès…
El poeta David Caño | Foto: G. Boada.
Tots aquests poetes recitaran (en català, perquè es tracta d’un festival 100 % en català) obra pròpia, amb una sola excepció: la poetessa i cantant palamosina Sònia Serrabao, juntament amb el guitarrista cubà Carlos Lage, cantarà uns poemes musicats de Salvador Espriu, poques setmanes després de complir-se’n el centenari. Tot un regal per als sentits.
Benvinguts, doncs, a la festa dels sentits.”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada