dissabte, 1 de juny del 2013

LA POETECA: Recital-presentació de Solstici d'Estiu

Solstici d’estiu és una antologia de poesia jove dels Països Catalans que cada any organitza la Fundació ACA (Àrea de Creació Acústica) de Búger (Mallorca), la darrera edició de la qual es presentarà el proper dijous 6 de juny a les 20h30 a La Poeteca, el cicle de poesia de La Createca (Comte Borrell, 122).
Antoni Caimari, de la Fundació ACA, situada a Búger, vindrà a presentar l’antologia, que es trobarà també a la venda durant i en acar l’acte, i a explicar el projecte i el recital serà  presentat per Mireia Calafell, participant de l’any passat.
El recital comptarà amb una mostra de jove poesia catalana dels Països Catalans composta per Edgar Alemany, de Menorca, Marta Bertran Perelló, de Mallorca i Irene Solà, de Catalunya. Mireia Calafell i Maria Antònia Massanet també col·laboraran recitant alguns poemes.

Edgar Alemany (Es Castell, 1989).  Dos llibres publicats i descatalogats ja: Calidoscopi, 2007 i Funàmbuls de llum, 2009. En un volum compartit amb n’Enric Cassases i en Gerard Cisneros ha vist que hi ha el dau amb porta, 2012 (mentre un, al mateix llibret, parla A la raó i l’altre caça Bolets).  Desestudia violoncel i composició i ho deixa i ho agafa tot per anar de cap a les arts escèniques. Investiga, entrena i estudia mim i pallasso, també màgia, i a veure com això i els versos poden anar junts. D’aquí neixen els seus diversos projectes performatiusla cia. mildimitris, el Cogombre Perplex i els Marilyn Martínez i la compagnie doigt articulé. Programa el cicle de poesia Roca de Roc a l’Ateneu Rosa de Foc.


Marta Bertran PerellóMarta Bertran Perelló (Inca, 1983). Llicenciada en Periodisme i màster en direcció de màrqueting, és emprenedora amb l’agència de comunicació I love me. Va ser finalista dels Premis Vila de Lloseta 2008, que va guanyar el 2010 amb Metamorfosi de colors (Moll, 2010). El 2011 va ser compilada a “A luz nadadora: 9 poetas recentes de espressao catala”, de Joan Navarro, per a la revista Zunái i ha col·laborat amb la revista online Paper de vidre. Ha participat en el Festival de la Paraula a Lloseta de 2011, en el recital Rompre barrots del 2011 organitzat pel PEN, al Congrés de Joves Escriptors en Llengua Catalana de desembre 2012 i és una de les poetes que apareixen al documental Som elles (2012), d’Aina Riera. Escriu als blocs http://metamorfosidecolors.wordpress.com/ i http://octubrina.balearweb.net/
Irene Solà (Malla, 1990) és estudiant de Belles Arts i treballa a la biblioteca de Biblioteconomia i Documentació de la UB. Va guanyar el premi Amadeu Oller per a poetes inèdits del 2012 amb el recull Bèstia (Edicions Galerada, 2012) i va obtenir un accèssit al 21è premi Martí i Pol. També participa en projectes musicals i poètics com “Pell i paraula”, del grup Vicus i en fanzines com Vols russos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada