diumenge, 16 de març del 2014

Iniciació a la poesia i a l'escriptura poètica, taller al Centre Cívic Urgell

image description

I demà és l'últim dia de matrícula pel taller de poesia que impartiré al Centre Cívic Urgell. Si teniu ganes d'escriure pot ser una bona empenta i a mi, per què no confessar-ho, m'encanta ensenyar!


Iniciació a la poesia i a l'escriptura poètica


Horari: Dijous de 18.30 a 20h.
Descripció del taller: Taller per apropar-se a la poesia des d’una doble vessant: des de l’aproximació a les seves bases teòriques i des del conreu de la seva escriptura. Durant el curs s’aprendran tècniques bàsiques per la creació poètica, tant a nivell formal, a través de l’estudi de les figures retòriques i de la rima i la versificació; com temàtic, endinsant-nos en algunes de les grans temàtiques que han creuat la poesia de tots els temps –l’amor, la mort, la mateixa poesia…– a través de la lectura d’autors de diverses èpoques i nacionalitats, fent especial menció als de la tradició catalana i hispànica.
Objectius del curs: Conèixer nous autors i aprofundir en els clàssics, aprendre a donar una interpretació elaborada i justificada dels poemes i a desenvolupar una reflexió crítica al voltant de la poesia, així com treballar al voltant de la recerca d’una veu pròpia i depurada, pel que s’incidirà en la identificació dels elements superflus i dels tòpics literaris.
Persones a les que va dirigit: Curs adreçat tant a aquelles persones que volen començar a escriure els primers versos com a aquelles ja iniciades però que vulguin introduir-se en el seu maneig des d’una perspectiva més conscient i sistemàtica.
Metodologia d'aprenentatge: Les classes s’estructuraran al voltant de la presentació d’un tema i la reflexió conjunta sobre ell, la lectura i comentari de poemes, l’explicació teòrica aplicada a les lectures, els jocs i exercicis d’escriptura per desenvolupar a la classe i a casa, la revisió individualitzada dels textos per part de la professora i la pràctica de lectura i recitat. A més, es comptarà amb la visita regular de poetes consolidats i l’oportunitat d’assistir a recitals per conèixer de primera mà l’escena contemporània.
Data d'inici:
10-04-2014 18:30
Capacitat inscripció on-line:
20
Disponibles inscripció on-line:
20
Preu individual:
67.14 €


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada