dilluns, 15 d’abril del 2013

Presentació 40 plaers, de Daniel Ruiz-Trillo, el proper dissabte 20 d'abril a l'Iroom Espai Polivalent



                  


Ni més ni menys que 40 plaers són els que tindrem aquest proper dissabte 20 d'abril a les 20h a l'Iroom Espai Polivalent (c/ Topazi, 21, de Gràcia), dins del cicle dedicat a la paraula. Perquè presentarem el llibre de microrrelats de Daniel Ruiz-Trillo 40 plaers. Petites coses que et fan la vida més dolça, publicat dins la Col·lecció Garbí de Paralelo Sur Ediciones i amb pròleg de la poeta Marta Pérez Sierra.

Aquest és un llibre breu, que ni cansa ni embafa i que et deixa amb ganes de devorar-ne no 40 més, sinó 100 o 200  petits plaers més. He de confessar que quan el vaig començar a llegir en un moment donat em va espantar que pogués agafar un to fàcil i carrincló, però Ruiz-Trillo salva aquest perill amb destresa per fer-nos submergir en els temes dels microrrelats i deixar-nos embriagar per plaers tan quotidians i senzills com anar a fer un cafè a un bar, narrats de forma franca i planera, on és impossible defugir la identificació, total o per proximitat, amb mínim 20 d’ells. I, si no, us convido a fer-ne la prova.

Qui busqui aquí un llibre que li canviï la vida queda advertit que no el trobarà, però puc assegurar que, inevitablement, li farà la vida més dolça, fent-lo recordar aquelles petites i meravelloses coses que ens l’omplen de joia i que ens fan tocar amb un  dit el cel: aquests moments de plena felicitat procedent de gestos i fets senzills i planers que, de vegades i de forma tan fàcil, tendim a oblidar i, fins i tot, bandejar, en pro d’altres coses més urgents, més grans, més importants.

Si fer una migdiada després d’un bon dinar a l’estiu, banyar-vos en una cala, menjar calçots amb amics o un bon gaspatxo fet amb amor o una tarda de diumenge de mandra són coses que us fan feliços i encara més si van amarats de la companyia i presència de la vostra persona estimada, aquest és un llibre que us agradarà i que heu de llegir. Perquè en aquests moments de plena crisi és tan fàcil deixar-se portar per la negativitat i la grisor que no només no està de més sinó que és ben necessari recordar que les “petites coses que fan la vida més dolça” sovint són senzilles i de franc (o gairebé).

L’acte comptarà amb la presència de l’autor i el presentaré i conduiré jo mateixa. Marta Pérez Sierra i Joan Opi faran la presentació de l’obra i altres relataires llegiran microrrelats del llibre i seus propis, entre ells Rafael Casas, G. Oset, Jordi Masó Rahola i Sònia Moll.

L’acte és gratuït i comptarà amb servei de bar amb begudes i pastissets de la Poeta Llaminera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada